Meteen naar de inhoud

Nieuw in ons assortiment

Het nieuwe jaar heeft ons niet enkel betere vooruitzichten gebracht in verband met Covid-19, maar blijkbaar ook een aantal nieuwe producten. Alvast een klein overzicht van wat 2021 nieuw te bieden heeft :

Domaine des Mathouans

Aline maakt wijn in het uiterste zuiden van Frankrijk – Latour de France in de Roussillon.
De wijnen zijn puur en bij voorkeur mono-cépage (Macabeu, Muscat, Grenache, Lledoner Pelut, Carignan, enz.) zodat de respectievelijke terroirs (Gneis, Schistes, zwarte mergel, enz.) tot hun uiting komen. Aline streeft ernaar de geologische rijkdom van de Agly-vallei en zijn inheemse druivensoorten te vergroten.

Producten :
Macalibulles – Lledoner Pelut – Biodynamite – C’est à siroter près de chez vous

Domaine de l’Ausseil

Jacques werkt letterlijk om de hoek bij Aline. Hier ook vaak de mono-cépage cuvées die de toon zwaaien.

Producten :
P’tit Piaf rosé

Wijngaard Lijsternest

Natuurwijn uit onze eigen Vlaamse streek. Eigenaar Servaas Blockeel woont in het zuiden van West-Vlaanderen en bewerkt drie percelen, samen ongeveer 4 hectare wijngaardoppervlak in Otegem, Tiegem en Ingooigem. Hij maakt blends van interspecifike druivenrassen (kruising tussing vitis vinifera en andere vitis soorten) en vinifieert ze ook samen. Jawel, dus ook witte en blauwe druivenrassen samen.

Producten :
Mag Da

Heilig Hart Brouwerij

Ons eerste bier in aanbod. Bier en wijn samengebracht in een topproduct. Blind geproefd kan dit evengoed doorgaan als een petnat rosé. Hans en Victor van de Heilig Hart Brouwerij hebben alles uit de kast gehaald om dit te maken. Amforen, houten vaten, most van Gamay, 14 maand rijping, …

Producten :
Epiclese

Cidrerie du Vulcain

Onze eerste Zwitserse producten en ook meteen onze eerste ciders. In regio Fribourg worden verschillende inheemse variëteiten aangewend om deze ciders te maken. Zowel appel, peer als kweepeer komen aan bod. Het fruit is biologisch en tijdens de fermentatie worden er geen andere producten aangewend. Pur Jus !

Producten :
Cidre Premiers Emois – Cidre de Fer

Weingut Herbert Zillinger

Herbert is alvast geen onbekende in ons aanbod. Deze Oostenrijkse wijnbouwer/tovenaar maakt top producten. Vandaar dat we ons aanbod uitbreiden met een 2-tal wijnen. Chardonnay en Grüner-Veltliner komen hierbij aan zet.

Producten :
Horizont Chardonnay – Vogelsang Grüner-Veltliner