Meteen naar de inhoud

Azul Y Garanza

Het verhaal van Azul y Garanza begint in de opvallende landschappen van de Bardenas Reales, een bijna woestijnachtig gebied in het zuidoosten van Navarra, in het noorden van Spanje. De drie oprichters, Dani Sanchez en Maria en Fernando Barrena vonden de ideale omstandigheden om hun wijnbedrijf te starten. Hun liefde voor het land en de natuur stuurt hun werk. Hier worden pesticiden en onkruidverdelgers uit de wijngaard verbannen; gezonde wijnstokken geven kwaliteitswijnen. Biodiversiteit wordt aangemoedigd, verschillende soorten fruitbomen en inheemse aromatische struiken zijn geplant om het natuurlijke evenwicht van de omgeving te behouden. Dankzij de heersende klimatologische omstandigheden hier (zeer weinig regenval, groot temperatuurverschil tussen dag en nacht +/- 15 ° C), hebben hun 40 hectare wijnstokken een lage opbrengst, met geconcentreerd, uitgebalanceerd fruit. Bodems zijn ondiep, getraceerd met klei. Oude wijnstokken overheersen.

Het wijnhuis werd oorspronkelijk gebouwd tussen 1940 en 1960 (deels ondergronds), maar de daaropvolgende renovaties hebben geresulteerd in een reeks kleine betonnen tanks die kleine batch-vinificaties mogelijk maken volgens verschillende bodems en druivensoorten. Het weerspiegelen van individuele terroirs is fundamenteel voor Dani, Maria en Fernando. Vinificaties worden bijna uitsluitend uitgevoerd in betonnen tanks met natuurlijke gisten, met slechts minimale ingrepen. Hun werkmethoden zijn overal biologisch gecertificeerd, in lijn met hun doel om wijnen te produceren die het landschap waaruit ze afkomstig zijn echt weerspiegelen. Intense en pure uitdrukkingen in overvloed.